lindeskolan_logo

 Naturvetenskap

Naturvetenskap

Ansökningskod NA-LS

Om programmet

Naturvetenskapsprogrammet är programmet för dig som är nyfiken på och vill lära dig mer om naturvetenskap och matematik i samverkan med svenska, andra språk och övriga ämnen. Du lär dig tänka kritiskt och utveckla ett vetenskapligt förhållningssätt.


Vi vill stimulera ditt intresse för naturvetenskapliga frågor genom ett laborativt arbetssätt. Inom de naturvetenskapliga ämnena laborerar vi i små elevgrupper. Vi arbetar ständigt med att hålla en hög kvalitet på utbildningen och ger dig utmaningar oavsett vilken nivå du är på.

Höstterminen i åk 1 startar vi med introduktionsdagar där vi presenterar ett naturvetenskapligt arbetssätt och rapportskrivning.


I åk 2 genomför vi en projektvecka, då eleverna genomför ett miniprojekt med experiment och exkursioner, som sedan redovisas och diskuteras.

Vi arbetar målmedvetet med att knyta kontakter utanför skolan. Vi samarbetar bl a med Grimsö forskningsstation som är en del av Sveriges Lantbruksuniversitet samt med Örebro Universitet, främst inom ämnena biologi och kemi.

Inriktningar
Efter studenten
Kursplan

Kontakt


Rektor
Anna-Maria Borgshed
anna-maria.borgshed@lindesberg.se
0581-813 56, 070-528 13 56


Programsamordnare
Pia Kjellander
pia.kjellander@lindesberg.se
0581-813 48

 

Kontakt

Lindeskolan
Lindesbergs kommun
Nyborgsgatan
711 34 LINDESBERG

0581-810 00
lindeskolan@lindesberg.se

 

 

Följ oss

följ_oss_på_fb
följ_oss_på_insta