lindeskolan_logo

 Vård och omsorg

Vård och omsorg

Ansökningskod VO-LS

Om programmet

Vård- och omsorgsprogrammet är programmet för dig som vill arbeta med människor inom vård och omsorg. Du får en bred utbildning, såväl för vidare högskolestudier som för yrkesarbete. Vård- och omsorgsprogrammet på Lindeskolan är en del av Vård- och omsorgscollege i Örebro län.


Programmet förbereder och kvalificerar dig för arbete med människor i behov av vård och omsorg. Du kan arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg samt med människor som har funktionsvariationer.


Du kan inom programmet läsa ämnen som ger dig behörighet till ett stort antal högskoleutbildningar. Vidare studier kan exempelvis leda till arbeten som sjuksköterska, arbetsledare inom äldre- och handikappsomsorg, socionom, sjuksköterska, arbetsterapeut, logoped, audionom, polis.


APL

En del av utbildningen utgörs av 19 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under den tiden skaffar du dig kunskaper om praktiskt arbete inom vård och omsorg i både kommun och region.

Katastrofövningar

På vård- och omsorgsprogrammet har vi under många år deltagit som skademarkörer på olika katastrofövningar som genomförs i norra länsdelen. Detta är en spännande, rolig och lärorik upplevelse.


Inriktningar
Efter studenten
Kursplan
Vård- och omsorgscollege
Idrottscollege

Kontakt

Lindeskolan
Lindesbergs kommun
Nyborgsgatan
711 34 LINDESBERG

0581-810 00
lindeskolan@lindesberg.se

 

 

Följ oss

följ_oss_på_fb
följ_oss_på_insta